Naar inhoud

Binnenkort rechtstreekse informatie bij noodsituaties dankzij BE-Alert

Bij een noodsituatie in jouw buurt, willen we je graag tijdig verwittigen. Dat is steeds de eerste stap bij crisiscommunicatie. BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee de overheid jou kan verwittigen in een noodsituatie.

foto: brandweer Beerse

foto: brandweer Beerse

 

 

 

 

 

Tot nu toe ontving je meestal informatie over een noodsituatie via (sociale) media, de hulpdiensten aanwezig op het terrein of via het sirene-netwerk. Dankzij BE-Alert kan je binnenkort ook rechtstreeks informatie krijgen via sms, een gesproken bericht via een vaste telefoonlijn of e-mail.
Een burgemeester, gouverneur of minister activeert Be-Alert om een bericht uit te sturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo kunnen inwoners op een snelle manier de nodige aanbevelingen krijgen, bv. ramen en deuren te sluiten bij een brand.
Wil je meteen verwittigd worden bij een noodsituatie? Schrijf je in via www.be-alert-ins.be! Jouw gegevens worden gebruikt om je in een noodsituatie te verwittigen. Zowel jouw inschrijving als de berichten die je zal ontvangen zijn gratis.

Meer informatie? www.be-alert.be

 

 

Datum van het bericht: woensdag 21 februari 2018
Huidig nieuwsoverzicht