Naar inhoud

Goed voornemen voor 2018! Beerse en Vlimmeren stoppen met roken!

Arts-tabakoloog Michel Mertens begeleidt reeds jaren mensen bij het stoppen met roken en droomde van een campagne in zijn eigen gemeente. Hij stelde de vraag aan Tinne Peeters, beleidscoördinator gezondheid en samen startten zij afgelopen weekend op de kerstmarkt de campagne 'Beerse stopt met roken'. Het gemeentebestuur hoopt minstens 125 inwoners van haar gemeente te motiveren om te stoppen. Doe jij mee?

sigaret - streep erdoor

“Veel rokers hebben bij aanvang van het nieuwe jaar goeie voornemens om te stoppen met roken en daar willen we op inspelen.”, vertelt Tinne Peeters, “Daarom organiseren we in januari twee gratis infosessies. Eentje in Beerse en eentje in Vlimmeren.”

“Tijdens de infosessie vertel ik alles over de verschillende manieren van stoppen.”, licht Michel Mertens, arts-tabakoloog, toe. “Daarnaast help ik enkele hardnekkige mythes uit de wereld over roken, zoals bv. over de e-sigaret.”

De apothekers van Vlimmeren en Beerse werken ook mee aan het infomoment en zullen aanwezig zijn met hun aanbod. Omdat sommige mensen bang zijn voor gewichtstoename als ze stoppen met roken, komt een voedingsdeskundige mee. Zo kunnen mensen goed geïnformeerd kiezen voor de beste methode.


Eind januari kunnen inwoners aansluiten bij één van de vier groepsreeksen onder begeleiding van arts-tabakologen Michel Mertens en Mark Stoops. Voor de geïnteresseerden organiseert het gemeentebestuur nog een extra groepssessie met voedingsdeskundige Katleen De Haes.

 

Op 31 mei, de werelddag zonder tabak, sluiten we de campagne af en nodigen we alle stoppers uit om samen met ons hun succes te vieren. Het gemeentebestuur hoopt minstens 125 inwoners van haar gemeente te motiveren om te stoppen. Bovendien staat de campagne ook open naar het eigen personeel.

De activiteiten vind je terug op www.uitinbeerse.be.

 

Meer informatie?

> arts-tabakoloog Michel Mertens - gsm 0475 89 48 01 – e-mail: mj.mertens@skynet.be
> beleidscoördinator gezondheid: Tinne Peeters – gsm 0471 272 068 – e-mail: tinne.peeters@beerse.be

Datum van het bericht: donderdag 21 december 2017
Huidig nieuwsoverzicht