Naar inhoud

Werken hondenlosloopzones Blakheide gestart

In de nieuwsbrief die deze week bij jou in de bus viel, kon je al lezen dat er plannen zijn om een hondenlosloopzone te voorzien in Blakheide. De aanleg van die zone is vandaag van start gegaan.

loslopende honden

Volgens het bosbeheersplan moet de gemeente over twee hondenlosloopzones beschikken: een in de Gemeenteheide en een in de Blakheide.

De hondenlosloopzone in de Gemeenteheide werd enkele jaren geleden al aangelegd. Je vindt de hoofdingang van de losloopzone in de Reeënstraat , ter hoogte van het kruispunt met Den Abt. Op vraag van enkele gebruikers van die zone worden er nu poorten geplaatst zodat de honden niet meer kunnen ontsnappen.

De aanleg van de zone in de Blakheide is vandaag gestart. De zone situeert zich ter hoogte van de slagboom aan de parking en loopt parallel met de fietspad.

De honden mogen in de afgebakende zones los rondlopen. Het is wel de bedoeling dat dit op een correcte manier gebeurt, met respect voor andere gebruikers en hun honden en voor de natuur. Een hondeneigenaar moet zijn dier steeds onder controle hebben.


Opgelet! De hondenlosloopzone is geen hondentoilet. Ruim de uitwerpselen van je trouwe viervoeter dus op uit respect voor de gebruikers die na jou toekomen en het personeel dat de loopzone onderhoudt. Je kan je hondenpoepzakje achterlaten in de openbare vuilnisbakken.

In de rest van de natuurgebieden is het verboden om je hond los te laten lopen. Ook al luistert jouw hond nog zo goed, niet iedereen is vertrouwd met honden een ongelukje is snel gebeurd.

Als we die 'spelregels' allemaal volgen, blijft het plezant wandelen met je hond. Alvast veel wandel- en speelplezier!

Datum van het bericht: woensdag 29 november 2017
Huidig nieuwsoverzicht