Naar inhoud

Infomomenten oudercomités nu ook van thuis uit online te volgen!

Al enkele jaren organiseren de verschillende oudercomités van de scholen in Beerse in samenwerking met de gemeentelijke kinderopvang (IBO), de bibliotheek en de gezondheidsraad informatieavonden voor jonge ouders. Tijdens die avonden krijgen ouders informatie om hen te helpen bij de opvoeding van hun kinderen. Om in te spelen op de drukke agenda's van de ouders én opvangproblemen te vermijden, kunnen ouders de sessies nu ook online vanuit hun zetel volgen!

Infoavond oudercomités

"We merkten dat ouders moeite hadden om naar onze avonden te komen" zegt Tinne Peeters, gezondheidsraad Beerse. "De drempel om de verplaatsing te maken, was vaak groot." 

Om daarin tegemoet te komen, kunnen ingeschreven ouders nu voor informatiemomenten inloggen via Skype om zo de sessie live te volgen. De ICT-coördinator van de gemeente ondersteunt de oudercomités om dit mogelijk te maken.

 

 

De eerste online te bekijken sessie vond plaats op dinsdag 10 oktober met als thema 'Veerkrachtige kinderen', door spreker Bieke Geenen. Die eerste sessie was alvast een succes.
Zo'n 30 ouders volgden mee via hun computer! 60 extra ouders zaten in de zaal.

"Iedereen was enorm enthousiast na de sessie en ook voor ons was het een succes!" zegt Inge Blondeel van oudercomité basisschool De Singel. "We hopen hiermee vanuit de oudercomités nóg meer ouders te bereiken. "Ik heb geen babysit" is alvast geen geldig excuus meer!" lacht Inge Blondeel.

Inschrijven voor de volgende online sessies kan nog steeds via oudercomite.schransdries@gmail.com.
> 'Rouwende kinderen', met Manu Keirse - 20 november 2017 - 20 uur - gemeentelijke basisschool De Singel
> ‘ Hooggevoelige kinderen’ met Tom Mahieu - 1 februari 2018 - 20 uur - katholieke basisschool Triangel.

Ben je liever live aanwezig, dan hoef je vooraf niet in te schrijven en kom je gewoon naar de school waar de infoavond doorgaat.

Datum van het bericht: maandag 23 oktober 2017
Huidig nieuwsoverzicht