Naar inhoud

Dromen op de Eksterheide

Natuurpunt en HETGEVOLG nodigen iedereen uit om op 24 september mee te komen dromen van/in Het Eksternest.

uitnodiging Droomdag

Het Eksternest, een bijzondere bezoekersruimte.

Er broeit wat op natuurdomein de Eksterheide. De leegstaande gebouwen van de boerderij aan de Weerstanderstraat in Beerse krijgen een tweede leven want Natuurpunt bouwt er een natuurbeheerbedrijf uit en theaterwerkplaats HETGEVOLG start er een groeicentrum voor sociaalartistieke projecten. Samen maken ze ook werk van een bijzondere bezoekersruimte: Het Eksternest. 

Eksternesten zijn opvallende en herkenbare constructies, die door beide partners gemaakt worden. Naast eksters maken ook uilen en eekhoorns wel eens gebruik van de warrige takkennesten met een koepeltje. 

Zo’n eksternest staat dan ook symbool voor de samenwerking tussen Natuurpunt en HETGEVOLG. Het is de plaats die we samen bouwen en waar bezoekers van de boerderij elkaar kunnen ontmoeten. Een ruimte waar je iets kan drinken, nadenken, experimenteren, … 

De boerderij heeft alle troeven in handen om een aantrekkingspool te worden voor de hele streek. Natuurpunt en HETGEVOLG willen deze ruimte met de buurt delen. 

 

Bouw mee aan Het Eksternest. 

Heb je een hart voor de natuur, theater of allebei? Zet dan mee je schouders onder Het Eksternest. Om iedereen te laten kennismaken en mee te dromen organiseren Natuurpunt en HETGEVOLG een Droomdag. We nodigen je uit om een kijkje te komen nemen op zondag 24 september 2017. Onder begeleiding van een gids wandelen we door het natuurdomein naar de boerderij. In de boerderij zelf neemt HETGEVOLG je mee op sleeptouw. 

Praktisch 

> zondag 24 september 2017
> om 10 uur en om 14 uur: Wandeling met gids naar de boerderij.
> samenkomst aan de hoek van de Oostmalseweg en Klampovenstraat in Beerse. 

 

Meer info?

Natuurpunt De Kievit: Luc Van Der Eycken, Lucvandereycken@gmail.com
HETGEVOLG: Stefan Perceval, stefan@hetgevolg.be

Datum van het bericht: maandag 11 september 2017
Huidig nieuwsoverzicht