Naar inhoud

De drie bouwteams voor het nieuwe dienstverleningscentrum (NDC) zijn aan de slag

In december kwamen drie bouwteams naar Beerse. Ze bezochten de locatie voor het nieuwe dienstverleningscentrum, het huidige gemeentehuis en de bibliotheek. Op dit moment zijn de drie firma's aan het ontwerpen en rekenen. De gemeente ontvangt hun resultaat op 31 maart.

architect

Wie zijn de drie bouwteams?

Het bouwteam Democo is een familiebedrijf uit Hasselt met vestigingen in Antwerpen en Brussel. Zij werken onder andere samen met DB-architecten.

De tijdelijke handelsvereniging Groep Van Roey - Van Roey Vastgoed heeft haar thuisbasis in Rijkevorsel. Zij werken samen met Poponcini & Lootens ir. Architecten.

Het bouwteam Willemen – Kumpen & THV AIM – a-tract is een combinatie van twee familiale bouwondernemingen samen met Architects in Motion en A-Tract Architecture.

 

Wat gebeurt er nu?

De drie bouwteams kregen op 22 december een toelichting over de opdracht en brachten een plaatsbezoek aan de verschillende sites. Ze zijn nu aan het werk en hun ontwerpen met offerte worden verwacht tegen 31 maart 2017.

Een jury van experten, aangevuld met mensen van het gemeentebestuur, beoordeelt de drie voorstellen en bekijkt welke twee voorstellen doorgaan naar de volgende ronde. In de volgende onderhandelingsfase kunnen nog details bijgestuurd worden.

 

Wat volgt er nog?

Tegen de zomervakantie heeft de jury na een grondige onderhandelingsronde een ultieme keuze gemaakt. Het gekozen bouwteam kan dan de bouwvergunning aanvragen. Volgens de huidige planning beginnen de bouwwerken dan in het voorjaar van 2018.

 

Alle informatie over het nieuwe dienstverleningscentrum vind je op www.beerse.be/nieuwdienstverleningscentrum. 

Datum van het bericht: vrijdag 03 maart 2017
Huidig nieuwsoverzicht