Naar inhoud

10 weetjes over het Nieuw DienstverleningsCentrum (NDC)

Het gemeentebestuur plant een Nieuw DienstverleningsCentrum (beter gekend als het NDC). Hieronder vind je 10 weetjes over de beleving in dat nieuwe dienstverleningscentrum.

 1. 24/7-zone
  In het gebouw komt een zone waar je dag en nacht, week en weekend terecht kan. Je haalt er bijvoorbeeld documenten op uit een kluisje zoals bij De Post. Of je scant je boeken van de bib terug in.

 2. Huis van het kind
  Het 'Huis van het kind' in het nieuwe dienstverleningscentrum wordt dé nieuwe plaats voor alles wat met kinderen te maken heeft. Ze amuseren zich in de afgeschermde buitenschoolse kinderopvang IBO of tijdens een workshop in de crearuimte. Ouders zijn welkom tijdens de spreekuren van Kind & Gezin en tal van andere organisaties of volgen een bijeenkomst in de ontmoetingsruimte.

 3. Vergaderruimte te huur
  Zoek je een goed uitgeruste ruimte om te vergaderen? Verenigingen van Beerse kunnen de vergaderzalen van het nieuwe dienstverleningscentrum huren en alle voorzieningen gebruiken.

 4. Even wachten wordt boeiend
  Een koffie drinken, bladeren in je favoriete tijdschrift of genieten van kunst? Als je wat te vroeg bent voor een afspraak of als je even moet wachten aan de loketten kan dat allemaal. Geen saaie wachtzaal dus maar een ruimte die overloopt in een horecazaak en de collecties van de bib en musea. Een echte belevings- en ontmoetingsruimte waar je áltijd welkom bent.

 5. Snelloket, loketten, spreeklokalen
  Voor heel wat zaken word je meteen voortgeholpen. Heeft jouw vraag toch wat meer tijd nodig, dan helpen medewerkers je aan één van de andere nieuwe loketten. Elk loket biedt de nodige privacy. Ben je toch niet helemaal op je gemak, dan is er plaats in één van de spreeklokalen.

 6. Renovatie en parkaanleg
  Er komt niet enkel een nieuw gebouw. Tempelhof en het Koetshuis krijgen een renovatie en worden onderdeel van het dienstverleningscentrum. Het terrein van ’t Gerucht wordt groenzone en vormt de verbinding tussen Park Tempelhof en ’t Nief Park. Binnen enkele jaren geniet je dus van een aaneengesloten park met een rondwandeling, bruggetje over de Laak, extra banken, tafels en speeltuigen. De mooie grote boom achter Tempelhof blijft zeker behouden. Evenementen die nu in het park plaatsvinden, kunnen er ook in de toekomst nog terecht.

 7. Welkom bij ‘De Plek’
  In het nieuwe gebouw vervallen de grenzen tussen bibliotheek, musea, documentatiecentrum en de diensten cultuur, jeugd, toerisme en markten & kermissen. Bij ‘De Plek’ kan je terecht voor het uitgebreide vrijetijdsaanbod dat de gemeente samen met jou als inwoner en met jouw vereniging vormgeeft. Meer info vind je hier en in één van onze volgende publicaties!

 8. Digitale dienstverlening
  Samen met het nieuwe gebouw wordt ook een nieuwe gemeentelijke website gelanceerd. Je vindt er alle informatie op een overzichtelijke manier én je kan heel wat zaken ook digitaal afhandelen. Natuurlijk blijf je met al je vragen welkom in het nieuwe dienstverleningscentrum en geven de medewerkers je ook graag telefonisch antwoord.

 9. Apart telefonisch onthaal
  Kom je langs in het nieuwe dienstverleningscentrum of stel je je vraag per telefoon? In beide gevallen word je snel geholpen. Als je telefoneert, krijg je immers een andere onthaalbediende aan de lijn dan degene die de onthaalbalie bemant.

 10. Nieuwe openbare toiletten
  In het dienstverleningscentrum vind je nieuwe openbare toiletten waar je ook buiten de openingsuren van de diensten terecht kan.

 

Welke diensten verhuizen naar het nieuwe dienstverleningscentrum?

 • de diensten van het gemeentehuis
 • de diensten van het Sociaal Huis
 • de vrijetijdsdiensten van 't Heilaar
 • de bibliotheek
 • museum Jan Vaerten
 • de politie
 • kinderopvang IBO
 • spel-o-theek Spellebel
 • het documentatiecentrum van De Vlierbes
 • het museum van de heemkundige kring
 • Kind & Gezin en de Landelijke Kinderopvang

 

Tijdlijn traject

Grontmij (later Sweco) aangeduid als begeleider bij NDC-dossier

oktober 2014

 

gemeente en OCMW: één organisatie met één visie

december 2014

 

inplantingsanalyse afgerond

april 2015

 

dienstverleningsconcept afgerond

mei 2015

 

financiële analyse afgerond

oktober 2015

 

volksraadpleging

januari 2016

 

studie 'Vers Bloed' en visie 'De Plek' afgerond over vrijetijdsdiensten in NDC

mei 2016

 

participatietraject Park Tempelhof afgerond

juli 2016

 

selectieleidraad goedgekeurd die de voorwaarden bepaalt voor mogelijke uitvoerders

september 2016

 

bestek goedgekeurd dat de opdracht beschrijft

november 2016

 

maximaal 3 kandidaten geselecteerd om ontwerp en offertes te maken

december 2016

 

ontwerpen en offertes ontvangen; onderhandeling

maart 2017

 

keuze voor één ontwerp - opmaak bouwdossier

zomer 2017

 

start bouwwerken NDC

eerste helft 2018

 

bouw- en omgevingswerken NDC afgerond, start ontwikkeling gronden gemeentehuis en bibliotheek

tweede helft 2019

 

Meer informatie over het NDC-traject vind je op www.beerse.be/nieuwdienstverleningscentrum.

 

Deze tekst komt uit Beers MagàZien 10 die eind december verspreid wordt in alle brievenbussen van Beerse. Wil je de gelay-oute versie bekijken, dan kan je die hieronder downloaden.

 

 

Datum van het bericht: dinsdag 27 december 2016
Huidig nieuwsoverzicht