Verkeershinder en omleidingen 2023

Stilstaan- en parkeerverbod op verschillende locaties

 • 19 t.e.m. 29 september: Vrijwilligersstraat 26
 • 23 september: Albertstraat 5
 • 23 september: Boudewijnstraat 85
 • 25 september: Vrijwilligersstraat 55
 • 25 tot 29 september: Vrijwilligersstraat 22
 • 5 oktober: stukje ingenomen parking GC 't Heilaar
 • 7 oktober: Virijwilligersstraat 55
 • 9 tot 13 oktober: Steenovenstraat 56
 • 12 november: Vredestraat 8

Beerse kermis

Naar jaarlijkse gewoonte vieren we in september Beerse kermis. Hierbij gelden ook enkele verkeersmaatregelen: 

Op volgende locaties zal een stilstaan- en parkeerverbod ingevoerd worden ter gelegenheid van de kermis:

 • Volledige parking Kerkplein: vanaf woensdag 13 september 2023 13 uur (na de wekelijkse markt)
  tot en met maandag 25 september 2023 12 uur
 • Pastoriestraat: langs weerskanten in het gedeelte naast het Kerkplein: vanaf woensdag 13 september
  2023 13 uur (na de wekelijkse markt) tot en met maandag 25 september 2023 12 uur;
 • vrachtwagenparking Beemdenstraat: vanaf maandag 11 september 2023 middernacht tot en met zondag 24 september 2023 middernacht.

Strapdag basisschool Triangel Vlimmeren

Ieder jaar neemt basisschool Triangel uit Vlimmeren deel aan de strapdag. Op deze dag stappen en trappen de leerlingen naar school. De auto blijft op stal met een aangename, rustige schoolomgeving tot gevolg. Daarom wordt op 22 september de Hoogstraat tussen Heidijk en Dorpsstraat afgesloten voor alle verkeer tussen 8u en 15.30u en geldt er een stilstaan- en parkeerverbod aan beide kanten van de straat. 

Werken voet- en fietspad Bisschopslaan

Nog t.e.m. 23 september zal er ter hoogte van Bisschopslaan 62 gewerkt worden op het voet- en fietspad. Doorgang voor fietsers en wandelaars blijven voorzien. Fietsers moeten ter hoogte van de werken afstappen. 

Chapewagen Lindenlaan

Op 28 september zal ter hoogte van Lindenlaan 17 een chapewagen deels de rijbaan innemen (tijdens de voormiddag). Wisselend verkeer is mogelijk aan de hand van verkeersborden. Er geldt een stilstaan- en parkeerverbod aan de overkant van de baan om voldoende ruimte te voorzien voor doorgaand verkeer. 

Stelling voetpaden

 • Tussen 30 september en 14 oktober zal ter ter hoogte van Veldstraat 78 een stelling geplaatst worden op het voetpad. Voetgangers kunnen passeren via het fietspad. 
 • Tussen 16 oktober en 22 december worden er werken opgestart in de Hoogstraat (ter hoogte van nr. 3). Er zal regelmatig een stelling of bouwmateriaal op het voetpad liggen. Voetgangers kunnen oversteken. 

Riolerings- en bestratingswerken Volkstuinplein

Tussen 2 en 10 oktober zullen er riolerings- en bestratingswerken plaatsvinden voor een nieuwbouwproject ter hoogte van Volkstuinplein 16. Een gedeelte van de (doodlopende) straat zal af en toe afgesloten worden. Dit gaat om een verlening van eerder werken. 

Graafwerken voor Fiberklaar

Planning week 39

 • 1e ploeg: Afwerken Veldstraat (beide kanten)

 • 2e ploeg: Wijk van de Pastoor Carpentierstraat, Sint-Isidoorstraat en Sint-Hubertusstraat

 • 3e ploeg: Lindendreef, Wijk van de Stekelbaarsstraat en Salamanderstraat

 • Tussen 26 en 29 september zal het voetpad ter hoogte van Bisschopslaan 71 versperd zijn door de werken. Voetgangers kunnen passeren langs het fietspad. 

Vuilnisophalig tijdens werken

Door de werken van Fiberklaar merken we dat de ophaling van huisvuil minder vlot verloopt.

Werd er al een sleuf gegraven in je straat? Dan vragen we om je containers en PMD-zakken buiten te zetten voor ophaling tussen de sleuf en de rijbaan. Zo hoeft het team van IOK niet alles zelf over de sleuf te zetten en kan de ophaling vlot verlopen.

Werd er nog geen sleuf gegraven op het moment dat het huisvuil wordt buitengezet? De aannemer zal de containers en PMD-zakken zelf over de sleuf zetten op het moment dat zij de sleuf graven.

Contactgegevens

Aannemer Circet Infra Fiber voert de werkzaamheden uit in opdracht van Fiberklaar.

Heb je vragen over de aanleg van fiber in je buurt? Ervaar je problemen of een storing door de werken?
Neem dan contact op met Circet Infra Fiber via infra@fiberklaar.be of op het gratis nummer 03 653 43 60 (op werkdagen van 9 tot 17 uur). 

Eindfase werken Hoevestraat

Het aanleggen van de riolering tussen huisnummer 12 en 19 gaat de laatste fase in. Na het verplichte archeologisch onderzoek in de tweede helft van augustus zal de aannemer de laatste werken (voornamelijk het wegvoeren van uitgegraven grond) uitvoeren. De vergunning voor deze werken werd verlengd t.e.m. 6 oktober. Zoals de planning er nu uit ziet, zal dit deel van de Hoevestraat rond 22 september opnieuw opengesteld worden alle verkeer. 

Bevrijdingsweekend Den Hout 2023

Traditiegetrouw wordt in oktober de bevrijding van Beerse door de geallieerden in 1944 herdacht. Zondag 1 oktober herdenken we naar jaarlijkse gewoonte de bevrijding van Den Hout. Het hele weekend lang, van vrijdag 29 september t.e.m. zondag 1 oktober staan er allerlei activiteiten gepland. Om die vlot en veilig te laten verlopen geldt er dan ook een stilstaan- en parkeerverbod in Absheide en een doorrijverbod in de Heldenweg en een stukje Absheide. Meer info over het programma van het bevrijdingsweekend vind je hier.

Beerse Shop Festival

Op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober organiseert Unizo Beerse het Beerse Shop Festival. Ontdek onze lokale handel tijdens dit weekend. Hierbij zal op onderstaande locaties een stilstaan- en parkeerverbod gelden op zaterdag 30 oktober en zondag 1 oktober, telkens tussen 10 en 18.30 uur: 

 • parking Kerkplein voorzijde
 • Bisschopslaan
 • Kerkplein
 • Gemeenteplein
 • Gasthuisstraat: langs weerskanten tot het kruispunt met Boudewijnstraat
 • Lindenlaan: langs weerskanten tot het kruispunt met de Melkerijstraat
 • Vredestraat
 • Vrijwilligersstraat: langs weerskanten tot het kruispunt met IJzerstraat 

Werken Vlimmersebaan in Rijkevorsel

Momenteel zijn de werkzaamheden van de wegen- en rioleringswerken aan de Vlimmersebaan in fase 1b. Voor het verkeer -3,5 T is er een aangepaste omleiding via de Gansheideweg. Zwaar vervoer dient de omleiding te volgen via Vlimmeren, Oostmalle, Rijkevorsel en omgekeerd. 

De geplande werkzaamheden tussen brug Sluis 1 en het kruispunt van de Vlimmersebaan met de Zuiderdijk vangen eerder aan dan voorzien. Deze werken starten op maandag 4 september

De haltes van De Lijn op Vlimmersebaan en Hei-ende zullen ook tijdens fase 1b niet bediend worden. Meer info over de alternatieve routes voor De Lijn via https://www.beerse.be/werken-vlimmersebaan-rijkevorsel-hinder-hei-ende-vlimmeren 

Alle info en updates vind je op de website www.rijkevorsel.be/vlimmersebaan.

Aanleg persleiding langs de Herentalsebaan - Heihuizen in Malle

Op dinsdag 11 april startte Aquafin met het vervangen van de oude persleiding in de Spuydreef, Herentalsebaan en Heihuizen. Deze werken zullen ongeveer 12 maanden in beslag nemen. De eerste 3 maanden zal er plaatselijk hinder zijn in de Spuydreef. Vanaf juni 2023 zal de Herentalsebaan afgesloten worden.

Nu het project de volgende fase ingaat, kunnen inwoners van Vlimmeren (d' Aestenstraat) mogelijks ook wat hinder ondervinden. Volg er alles over op de website van Malle of Aquafin

Buslijnen via Vlimmeren

De eerste week van juni zijn de werken voor de persleiding Spuydreef-Herentalsebaan (Malle) doorgeschoven naar de Herentalsebaan (N153) waardoor De Lijn een omleiding volgt via Vlimmeren. Dit maakt dat lijn 407 (Herentals-scholen Malle en omgekeerd), lijn 409 (Hoogstraten-Malle-Herentals en omgekeerd), lijn 429 (snelbus Antwerpen-Zoersel-Malle-Lille-Herentals en omgekeerd) en lijn 449 (scholen Malle-Vorselaar en omgekeerd) ook via Vlimmeren rijden. Vooral lijn 409 zou interessant kunnen zijn voor scholieren uit Vlimmeren die in Hoogstraten naar school gaan. 

Afronding riolerings- en wegeniswerken Tempelstraat - Abdijstraat - Pastoriestraat

Goed nieuws! Na 16 maanden hard werken is het eindelijk zover. Het riolerings-en wegenisproject Tempelstraat, Abdijstraat, Pastoriestraat loopt op z’n eind. Vanaf vrijdagavond 18 augustus gaan de straten opnieuw open voor alle verkeer. Ook zijstraten als de Rodenbachlaan, Guido Gezellelaan, Stijn Streuvelsstraat en Felix Timmermansstraat werden in dit project onder handen genomen. 

Lees meer over dit groot project via beerse.be/groot-wegenis-en-rioleringsproject-in-beerse-afgerond


Meer informatie kan je terugvinden via https://wegenenverkeer.be/beerse 

Alle werken bekijken? Check het stratenplan met alle informatie. 

Gepubliceerd op donderdag 21 sep 2023 om 07:55