Lokaal bestuur Beerse neemt afscheid van schepen Rommy Swinnen

Het lokaal bestuur meldt met grote droefheid het overlijden van schepen Rommy Swinnen. Op 17 juni omstreeks 17.40 uur verloor ze op 56-jarige leeftijd de strijd tegen kanker. We wensen in eerste instantie onze oprechte deelneming uit te spreken aan Rommy’s man en kinderen, familie en vrienden. Ze zal bijzonder hard gemist worden. 

Rommy Swinnen was gemeenteraadslid sinds 2 januari 2013. Met de verkiezingen in oktober 2018 haalde ze vanop de lijst CDE-Vlim.be een heel mooi resultaat met 816 voorkeursstemmen. In de coalitie CDE-Vlim.be-Beerse Plus werd Rommy vanaf januari 2019 schepen van Sport, Mobiliteit, Kinderopvang, Burgerzaken en Wijken & Buurten, Gezondheid. 

Rommy stond bekend als een warme, sociale vrouw met een groot hart voor Vlimmeren. Ze was daar enorm graag gezien. In haar politieke carrière zette ze zich in voor de drie R-en: Rust, Rein en Regelmaat. Met Rust doelde ze op veiligheid in je buurt, op straten en (speel)pleinen. Want ze vond dat iedereen een rustige en veilige omgeving verdient. Haar tweede R staat voor een beter groenonderhoud in onze straten, pleinen, natuurgebieden en op begraafplaatsen. Regelmaat was haar derde en laatste R en daarmee wilde ze benadrukken hoe belangrijk het is om een luisterend oor te bieden, er te kunnen zijn voor elkaar - met een lach en een traan. Ze streefde er naar om altijd zoveel mogelijk in overleg te zoeken naar een oplossing voor een probleem. Ze geloofde in het principe ‘samen sta je sterk’. Dat was Rommy ten volle uit. 

Als schepen realiseerde ze de uitbreiding van de sportcluster op het Leetereind in Vlimmeren met in 2021 o.a. de aanleg van een kunstgrasveld en de opening van een hypermoderne openlucht rijpiste bij ruitervereniging LRV Beerse. In hetzelfde jaar was ze ook de drijvende kracht achter de inrichting van een hartjesweide op de drie begraafplaatsen (Beekakkers, Den Hout en Vlimmeren) en de troostplek op de hoek van de Statiestraat en Kerkenhoek in Vlimmeren i.s.m. Ferm Vlimmeren. Deze plek kwam er speciaal voor nabestaanden van overleden coronaslachtoffers. Verder stond Rommy aan de wieg van de eerste fietsstraten in 2340 en pakte ze onze schoolomgevingen flink aan op vlak van verkeersveiligheid. Ook trok ze mee aan de kar van projecten zoals de bouw van het nieuwe skatepark en de nieuwe kantine van voetbalclub KFC Lentezon. Beide zullen in de komende maanden opgestart worden.  

Verder verdedigde Rommy de belangen van haar geliefde Beerse en Vlimmeren in een aantal grotere intergemeentelijke samenwerkingsverbanden zoals RiT (Regio in Transitie, voorheen gekend als Stadsregio Turnhout) en Vervoerregio Kempen. Ze was tot slot ook lid van enkele Vlimmerse verenigingen waaronder Femma. 

Rouwregister 

Het lokaal bestuur legt vanaf maandag 20 juni, half 4, tot en met zondag 3 juli twee rouwregisters klaar voor iedereen die een boodschap wil achterlaten voor de familie van Rommy. De rouwregisters kunnen ondertekend worden in de polyvalente zaal op de eerste verdieping van Sportcentrum ’t Beerke (Rerum Novarumlaan 31) en bij de oude pastorie in Vlimmeren (Heidijk 1). 

Ondertekenen in Vlimmeren kan t.e.m. 25 juni op weekdagen en in het weekend doorlopend van 8.30 tot 19 uur. Van 26 juni t.e.m. 3 juli doorlopend van 8.30 tot 16 uur. 

In het sportcentrum kan je hiervoor terecht: 

  • Op weekdagen van 8.30 tot 22 uur
  • Op zaterdag van 8 tot 15.30 uur
  • Op zondag van 9 tot 12 uur 

Het rouwregister wordt nadien aan de familie bezorgd. 

Ook online condoleren is mogelijk via http://verstappen.be/rouwberichten.html?dossier_id=8908&action=condoleren

De uitvaartplechtigheid vindt plaats op zaterdag 25 juni om 14 uur, in de Sint-Quirinuskerk van Vlimmeren.  
 

Beerse en Vlimmeren zullen Rommy missen. Ze was een bekwame en gedreven collega. Het lokaal bestuur wenst de familie van Rommy veel sterkte toe. 

Gepubliceerd op zaterdag 18 jun 2022 om 16:00