Infomoment 20 juni: Investeer slim, word aandeelhouder van Campina energie en deel in de winst

Samen met 28 andere Kempense burgemeesters, stelde het lokaal bestuur Beerse het doel voorop om tegen 2030 de CO2-uitstoot met 55% te verminderen en in te zetten op klimaatverbetering. We leggen in samenwerking met energiecoöperatie Campina Energie zonnepanelen op een aantal van onze gemeentelijke gebouwen en daar kan ook jij je voordeel mee doen. 

Burgercoöperatie, wat is dat?

De plaatsing van zo’n 317 zonnepanelen op het dak van de turnzaal van basisschool Albertstraat en op het woonzorgcentrum is een cruciale stap op onze weg naar een energie- en klimaatneutraal Beerse tegen 2030.

Om die doelstelling te bereiken, werken we samen met Campina Energie. Dat is een burgercoöperatie die mensen samenbrengt om te investeren in de productie van hernieuwbare energie en een verminderde afhankelijkheid van fossiele brandstoffen. Op het grondgebied van Beerse investeerden zij eerder al in twee windturbines op de site van Wienerberger en zonnepanelen bij lokale bedrijven PFL en Plantrent.

Mede-eigenaar worden

Met de plaatsing van de 317 nieuwe panelen – goed voor het stroomverbruik van 34 gezinnen – biedt Campina Energie je de kans om aandelen aan te kopen en mede-eigenaar te worden van deze en andere installaties en zo mee te delen in de winst. Het bedrijf lanceert daarvoor een kapitaalsoproep voor een bedrag van 400 000 euro.

Infomoment op 20 juni

Heb je interesse en wil je weten hoe je aandeelhouder kan worden en wat dat voor jou betekent? Kom dan naar het infomoment op dinsdag 20 juni om 19 uur in GC ’t Heilaar (Heilaarstraat 35).


Als extra komt er iemand vanuit Regio in Transitie (de vroegere Stadsregio Turnhout) van de dienst Wonen & Energie toelichting geven over de nieuwe verbouwpremies.

Vooraf inschrijven is verplicht en kan via bijgevoegd invulformulier. 

Meer informatie

Gepubliceerd op woensdag 17 mei 2023 om 15:46