Naar inhoud

Huis van het Kind

Huis van het Kind

Vandaag de dag zijn er tal van organisaties en initiatieven die ouders, jongeren en kinderen ondersteunen in het beantwoorden van vragen over ontwikkeling, gezondheid, opgroeien en opvoeding. Vaak werken die organisaties nog los van elkaar.

Met de oprichting van een Huis van het Kind willen we binnen de Stadsregio al deze info bundelen zodat ouders en kinderen op één plek terecht kunnen om volledig geïnformeerd te zijn.

De antenne van Huis van het Kind in Beerse heeft een plekje gevonden in Huize Bastijns aan de Bisschopslaan 5, de locatie waar ook de consultaties van Kind en Gezin doorgaan. 

 
Partners Huis van het Kind Beerse:

Infopunt Kinderopvang: Huis van het Kind verzamelde de gegevens van alle opvang-initiatieven in de stadsregio Turnhout op één kaart (Beerse, Oud-Turnhout, Turnhout, Vosselaar). Dit overzicht vind je hier.

Als ouder heb je wellicht heel wat vragen. Op gezondopvoeden.be vind je op eenvoudige wijze antwoorden op diverse vragen. 


Je kan de flyer met activiteiten voor 2020 hier downloaden.Samen denken we na hoe we

Inzetten op spel & ontmoeting

Want een babbeltje met elkaar kan deugd doen. Misschien wil je wel even een ei kwijt, of kan je tips uitwisselen. Of gewoon gezellig samenzijn en ont-’moeten’. Dat mag in ons Huis!

Fijne groepsactiviteiten aanbieden

Door te doen leer je verschillende organisaties en hun aanbod kennen op een leuke manier. Zowel in als uit het Huis willen activiteiten opzetten voor jong en oud.

Individuele ondersteuning voorzien

Opvoeden is niet vanzelfsprekend. Op elk moment kunnen vragen, zowel klein als groot, de kop op steken. We willen een ondersteuning zijn op maat van wat jij nodig hebt.

Een onthaal- en informatiepunt organiseren

Er zijn veel organisaties, veel diensten, veel namen, ... .
Zie je door de bomen het bos even niet meer? Dan proberen wij samen met jou duidelijkheid te scheppen.

Preventieve gezondheidszorg organiseren

Voor de allerkleinste organiseert Kind & Gezin consultaties in het huis.

Deze dienst van A tot Z