Mei is gezondheidsmaand in Beerse

Wij kijken al enkele maanden vooruit. In mei organiseren we in samenwerking met de Gezondheidsraad enkele activiteiten in het kader van de gezondheidsmaand. Dit wil je niet missen!

Fotowedstrijd: Gezond Beerse in Beeld

Bij de start van het nieuwe jaar zijn we benieuwd naar al dat verborgen talent voor fotografie in 2340. Ga jij graag op stap met je camera of maak jij non-stop foto’s met je smartphone? Dan is de fotowedstrijd van de gezondheidsraad echt iets voor jou! Jouw inzending is welkom tot en met 2 april. Op vrijdag 5 mei organiseren we een feestelijke prijsuitreiking in Transfo 2340. Zelf ook meedoen? Meer info: bit.ly/fotowedstrijd-gezondheidsraad

Filmavond Supernova

dinsdag 9 mei om 20 uur in GC 't Heilaar

Gezondheidsraad Beerse organiseert op dinsdag 9 mei een gratis filmvertoning in het kader van de maand van de gezondheid, in samenwerking met Koninklijke vriendenkring Amicitia.
De film wordt voorafgegaan door een korte inleiding door Regionaal Expertisecentrum Dementie Tandem.

Sam (Colin Firth) en Tusker (Stanley Tusker) vormen al 20 jaar een koppel. Met hun caravan reizen ze door Engeland om vrienden, familieleden en plaatsen uit hun verleden te bezoeken.
Twee jaar geleden werd bij Tusker beginnende dementie vastgesteld, daarom is deze tijd samen het belangrijkste dat ze hebben.

De film is gratis, maar vooraf een ticket reserveren is verplicht. Dit kan via https://bit.ly/SupernovaBeerse

Voorstelling 'Daar mag je niet aan denken'. Met Chris Lomme & Simone Milsdochter 

donderdag 25 mei om 20.15 uur in GC 't Heilaar

Moeder en dochter proberen te praten over datgene waar je niet over praat. Waar je zelfs niet aan mag denken. Hun woorden zoeken liefdevol botsend een weg door twijfels, verlangens en verdriet — om uit te komen bij dat wezenlijke onderdeel van ieders leven: het einde en wat er daarna gebeurt.

Het einde van het leven hoort bij het leven zelf. Net als onze nalatenschap. Want wat we nalaten in ons testament, toont hoe we in het leven staan.

Mag je daaraan denken? Waarom wel of waarom niet? En hoe doe je dat dan? Hoe praat je daarover? Hoe vind je er de juiste woorden voor? Daar gaat het over in de eenakter Daar mag je niet aan denken en het praatcafé erna.

Praatcafé

De voorstelling is kort, maar krachtig. Ze maakt de tongen los. Voor wie wil nakaarten bij een hapje en een drankje of vragen heeft over nalaten en voortleven, is er aansluitend op de voorstelling een praatcafé in aanwezigheid van de notarieel juristen van Kom op tegen Kanker.

Deze voorstelling gaat door op woensdag 25 mei om 20.15 uur en is een samenwerking tussen Vaart en Gezondheidsraad Beerse.
Tickets kosten 8 euro (basis) en 1,60 euro (UiTPAS) en koop je via tel. 014 600 770 of online

Gepubliceerd op dinsdag 24 jan 2023 om 15:40