Gewoon gaan!

Samen onderweg naar een verkeersveilig en gezond Beerse, dat is waar we voor gaan. Vandaar dus ook "Gewoon gaan!". Benieuwd hoe we het zwaar verkeer uit het centrum gaan weren en hoe iedereen zich zorgeloos zal kunnen verplaatsen in Beerse?

Over dit project

Willen we dat de tientonners door onze dorpskernen en langs de schoolpoorten blijven razen of willen we opnieuw een levendig, aangenaam Beerse waar iedereen zich thuis voelt?

We werken hard aan de realisatie van een nieuwe ontsluitingsweg voor het vrachtverkeer dat een bestemming heeft in onze kanaalzone. Dit is de enige mogelijkheid om het opnieuw aangenaam te maken om te wonen, naar school te gaan, te wandelen of te fietsen, iets te gaan drinken, te komen winkelen, … in Beerse!

Dit project is, zoals de meeste inwoners weten, lang geleden opgestart en heeft de laatste jaren een flinke stap vooruit gezet, zodat er nu zicht is op de realisatie. Via de tab 'tijdslijn' ontdek je waar we staan. Benieuwd waar de nieuwe ontsluitingsweg juist zal komen? Je kan hem vinden op ons stratenplan door links de kaartlaag ‘ontsluiting kanaalzone’ aan te klikken.

In afwachting van de komst van de ontsluitingsweg werken we intussen hard verder aan een aantal andere acties om de verkeersveiligheid in Beerse te verhogen.

Benieuwd wat dat voor jou als inwoner betekent? Je leest er alles over in het gezamenlijk mobiliteitsplan of op de nieuwe website www.gewoongaan.be 

Foto's

Aangepast op: maandag 3 jun 2024 om 21:17