Op reis naar het buitenland? Check de geldigheid van je reisdocumenten

Ga je binnenkort op reis? Vergeet niet om tijdig de nodige reisdocumenten aan te vragen bij dienst burgerzaken. Iedere persoon die naar het buitenland reist, heeft een geldig reisdocument nodig. Dat geldt ook voor kinderen vanaf hun geboorte.

De elektronische identiteitskaart is vanaf 12 jaar verplicht voor elke Belg (tenzij je nog in het bezit bent van een geldige kids-ID). Je elektronische identiteitskaart is een geldig reisdocument in de landen van de Europese Unie, in enkele buurlanden van de EU en ook in een beperkt aantal verder gelegen toeristische bestemmingen. Ga je buiten de EU op reis? Controleer dan zeker op voorhand of een elektronische identiteitskaart of een kids-ID volstaat.

Kinderen onder de 12 jaar die naar het buitenland reizen (dus bv. ook voor een daguitstap naar Nederland) moeten in het bezit zijn van een geldige kids-ID. Is je kids-ID nog geldig na je 12e verjaardag, dan vervangt deze je elektronische identiteitskaart om naar het buitenland te reizen. Het aanmaken van de kids-ID duurt 3 tot 4 weken. In drukke periodes kan de productietijd zelfs nog verder oplopen. Een kids-ID aanvragen, doe je dus best een maand voor je op vakantie vertrekt.

Afspraak maken

Een afspraak maken bij de dienst burgerzaken kan online via https://www.beerse.be/afspraak-maken of telefonisch op het nummer 014 61 19 71.

Gepubliceerd op maandag 10 jun 2024 om 08:14