Enquête van Statbel meet inkomens en levensomstandigheden

Verschillende huishoudens in onze gemeente zijn geselecteerd om deel te nemen aan de enquête over inkomen en levensomstandigheden. Interviewers van Statbel, het Belgische bureau voor de statistiek, komen binnenkort naar Beerse om hen een aantal vragen te stellen.


Deze enquête helpt om een objectief beeld te krijgen van de levensomstandigheden van alle inwoners van het land. Met deze informatie kunnen we de uitdagingen identificeren en armoede en sociale uitsluiting aanpakken. Wie geselecteerd werd, ontvangt binnenkort een brief van Statbel met de contactgegevens van de toegewezen interviewer. Die zal contact opnemen om een datum voor het interview af te spreken. Voor de geselecteerde huishoudens is deelnemen een uitgelezen kans om bij te dragen tot een beter begrip van de levensomstandigheden in België.

De resultaten van de enquête, die volledig anoniem zijn, geven een overzicht van de levensomstandigheden van de bevolking en behandelen onderwerpen als huisvesting, onderwijs, werkgelegenheid en inkomen. Met de verkregen gegevens kan Statbel statistieken opstellen op nationaal, regionaal en provinciaal niveau.

Meer info en vragen

Statbel: SILC@economie.fgov.be

https://statbel.fgov.be/nl/SILC

tel. 0800 120 33

Gepubliceerd op dinsdag 23 jan 2024 om 13:29