Naar inhoud

Kinderopvang (IBO) en Berenbende


Kinderopvang (IBO)

Voor de kinderopvang (IBO) gelden voorlopig geen nieuwe maatregelen. Volg de algemene richtlijnen om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. 

Vragen?

Aarzel niet om de medewerkers van IBO te contacteren op het nummer 014 62 25 90

Berenbende

UPDATE 22/05

Minister Dalle kondigde aan dat de jeugdkampen deze zomer mogen doorgaan, mits inachtname van heel wat strenge regels om alles veilig te laten verlopen. Op dit moment bekijken we volop welke activiteiten wel en welke niet kunnen doorgaan en hoe we ons daar best op voorbereiden.

Van zodra er meer duidelijkheid is, ontvangt iedereen die zich inschreef voor een of meerdere activiteiten voor Berenbende Zomer een mail met alle informatie.

Bedankt voor jullie geduld én begrip!

UPDATE 24/03

Berenbende Pasen gaat niet door. Schreef je je kind in voor een van de activiteiten? Dan werd je intussen per mail gecontacteerd. Heb je geen mail ontvangen? Neem dan graag zelf even contact op met Vaart.

Lees meer op de website van Vaart.

Vragen?

Aarzel niet om de medewerkers van Vaart contacteren via jeugd@beerse.be of op het nummer 014 600 770 (Vaart-balie).

Noodopvang

Voor wie organiseren wij noodopvang
Omdat het belangrijk is om de contactgroep van kinderen niet te vergroten, vangen we kinderen op die in Beerse en Vlimmeren schoollopen. Specifiek gaat het om:

 • kinderen van ouders die werken in een cruciale sector, zoals de zorg, de veiligheid of de distributie
 • kinderen in een medische of kwetsbare situatie
 • kinderen met een moeilijke thuissituatie.

Praktische informatie & reserveren
Dankzij de steun en hulp van leerkrachten, directies en medewerkers van de verschillende scholen kunnen wij de noodopvang organiseren voor alle scholen op ons grondgebied.

De noodopvang wordt georganiseerd op 4 verschillende locaties zodat kinderen in hun eigen contactgroep opgevangen kunnen worden. De locaties zijn:

 • Basisschool de Singel
 • Basisschool Albertstraat
 • Basisschool Schransdriesstraat
 • de Bengeltjes in Vlimmeren.

IBO voorziet voor- en naschoolse opvang, de scholen staan in voor de begeleiding van de kinderen overdag.

IBO vangt de kinderen van GIBLO ’s ochtends op in onze locatie Schransdries, waarna ze overdag opgevangen worden door de leerkrachten van GIBLO Schransdries of GIBLO Antwerpseweg, afhankelijk van hun schoollocatie.

Je kan noodopvang reserveren via ibo@beerse.be.

Vermeld in je mail:

 • naam van je kind
 • school van je kind
 • dagen en uren waarvoor je opvang nodig hebt
 • de reden waarom je opvang nodig hebt.

Wijzigt er iets in je opvangplan, breng ons zo snel mogelijk op de hoogte via ibo@beerse.be of via het nummer 0472 185 629.

Niet-gemeentelijke scholen
Loopt je kind school op een van de niet-gemeentelijke basisscholen? Ook ’t Locomotiefje en basisschool Triangel vangen de kinderen op op school. Voor verdere info kan je contact opnemen met de school.

Heropstart lessen
Kinderen die volgens de richtlijnen van de federale overheid terug naar school kunnen, werden persoonlijk op de hoogte gebracht van de afspraken door de eigen school.

Noodopvang baby's en peuters tijdens weekend in stadsregio Turnhout

Huis van het Kind organiseert samen met kinderdagverblijf De Speelboom noodopvang tijdens het weekend. Ook op zaterdag en zondag (7 – 18 uur) voorziet kinderdagverblijf De Speelboom in Turnhout opvang voor baby’s en peuters. Deze noodopvang is er voor kinderen van ouders met een cruciaal beroep.
 
Vooraf inschrijven is verplicht en kan tot en met de vrijdag vooraf (12 uur) via loketkinderopvang@stadsregioturnhout.be of gsm 0492 39 68 26. Per mail krijg je dan een inschrijvingsformulier toegestuurd. Na het invullen van dat formulier wordt je telefonisch gecontacteerd door de Speelboom om je welkom te heten in het weekend dat volgt.

Alle opvanginitiatieven voor baby’s en peuters in de stadsregio blijven ook open op weekdagen voor kinderen die het nodig hebben.

Vragen? e-mail: loketkinderopvang@stadsregioturnhout.be of gsm 0492 39 68 26.