Naar inhoud

Brandweer

De brandweer van Beerse maakt sinds 1 januari 2015 deel uit van de Hulpverleningszone (HVZ) Taxandria. In de brandweerpost van Beerse zijn er een 40-tal vrijwillige brandweerlieden en 2 beroepslieden actief. Het noodnummer voor dringende oproepen van de brandweer is 112.

Voor niet-dringende oproepen kan je steeds terecht op het nummer 014 42 22 22. Op dat nummer kom je terecht bij de zonale dispatching die de melding doorgeeft.

Een wespennest kan je ook melden via het e-formulier op de website van de zone Taxandria. De brandweerpost plant één of meerdere wespenrondes per week, maar het is moeilijk om daarvooraf een individuele afspraak voor te maken. Zorg er dus voor dat je het meldingsformulier zo volledig en zo gedetailleerd mogelijk invult, zodat de brandweer de wespennest ook kan bestrijden als je niet thuis bent. Doorgaans doet het korps van Beerse op maandag of donderdag een wespenronde.

Je kan de post ook volgen op Facebook.

Wil je een rookmelder aankopen? Tot 1 januari 2020 kan je er een aankopen aan het onthaal van het gemeentehuis. Daarna worden ze niet langer verkocht aan het onthaal.Alle bekendmakingen van de dagorde én beslissingen van de zittingen van de zoneraad worden gepubliceerd via www.hvztaxandria.be.