Brand op site IOK Steenbakkersdam

UPDATE 29 maart, 11.36u - De brandweer liet weten dat het vuur volledig geblust is. Bedankt aan alle brandweerposten en HVZ Taxandria voor het uitstekende bluswerk! 
 
----------------------------
 
UPDATE 29 maart, 10.03u - Deze nacht heeft de brandweer het schone hout verder laten branden. Dat zorgde voor de minste overlast, omdat er een mooie ontbranding is. Volgens de laatste schattingen zou dat nog ongeveer 2 uur duren. Het vuile hout is inmiddels volledig geblust en wordt nat gehouden. De Civiele Bescherming is momenteel ter plaatse om de neergevallen deeltjes uit het kanaal te halen. Daardoor ligt het scheepsverkeer tijdelijk stil. Uit de eerste luchtmetingen van de brandweer bleek gisteren dat er geen verhoogd risico was voor de omwonenden uit de directe omgeving van de brand. Bijkomende metingen later op de avond bevestigden dat.
Bijgevoegde video is van 6u vanochtend.
 
----------------------------

UPDATE 28 maart, 20.16u - De brandweerdiensten hebben de brand op de IOK-site aan de Steenbakkersdam onder controle. Ze zullen nog een aantal uren verder moeten blussen. Intussen blijkt uit de allereerste metingen van de brandweer dat de rookontwikkeling geen verhoogd risico inhoudt voor de omwonenden uit de directe omgeving van het bedrijf.

----------------------------

28 maart, 17.42u - Er woedt momenteel een brand op de site van IOK aan de Steenbakkersdam. De brandweerdiensten zijn ter plaatse om de brand te blussen. Een rookpluim is zichtbaar. Omwonenden uit de directe omgeving van het kanaal sluiten best hun ramen en deuren en schakelen hun eventuele ventilatie uit. Updates over het incident posten we op onze Facebook pagina en uiteraard hier op de website.

Gepubliceerd op maandag 28 mrt 2022 om 17:43