Bpost aanvaardt bod lokaal bestuur Beerse op gebouw in Lindenlaan

Bpost aanvaardde tot onze grote verrassing het bod van lokaal bestuur Beerse voor de aankoop van het gebouw in de Lindenlaan. Het lokaal bestuur bood 911 000 euro. Daarin werden de totale huurinkomsten van Bpost voor de komende 8 jaar mee verrekend. Het is de bedoeling om in het gebouw de dienstverlening van Vaart (cultuur, bibliotheek, toerisme, jeugd, markten en kermissen) te huisvesten. Het bod op het Bpost gebouw kadert in een zogenaamde 'sale & rent back' operatie. Bij een verkoop is de toekomstige eigenaar – het lokaal bestuur in dit geval - verplicht om de oppervlakte die Bpost nodig heeft in het gebouw te verhuren aan Bpost.

De eerdere plannen om een gebouw te huren op het Kerkplein en Vaart daarin onder te brengen worden met de aankoop van het Bpost gebouw definitief opgeborgen. “In het licht van de visie op patrimonium die we ontwikkelden waarin we streven naar een duurzaam gemeentelijk patrimonium, konden we de kans tot aankoop van dit gebouw in het centrum niet laten schieten”, zegt burgemeester Bart Craane.

De definitieve huisvesting van de vrijetijdsdiensten van Vaart blijft wel deel van de haalbaarheidsstudie die loopt in het kader van de huisvesting van de gemeentelijke diensten op de site van Bisschopslaan 56, de locatie van het voormalig gemeentehuis.

Het postkantoor blijft gevestigd in het gebouw in de Lindenlaan. Bezoekers kunnen er dus in de toekomst terecht voor de dienstverlening van zowel Bpost als van Vaart.

Gepubliceerd op vrijdag 9 sep 2022 om 12:05