Barak 2340

Inhoud

Lokaal bestuur Beerse en Huis van het Kind stellen met trots voor: Barak 2340, een project dat mede mogelijk gemaakt werd door LEADER en Provincie Antwerpen. 

Lokaal bestuur Beerse wilde haar outreachend aanbod naar jongeren toe verbeteren en ging hiervoor over tot de aankoop van een trailer, die zal fungeren als mobiele ontmoetingsplaats. Het biedt ons de kans om laagdrempelige ontmoetingsmomenten te organiseren dichtbij de leefwereld van jongeren. We willen digitaal en fysiek beter bereikbaar en beschikbaar zijn. Via een subsidieaanvraag bij LEADER Antwerpen verkregen we de nodige financiële middelen om de op maat gemaakte trailer aan te kopen.

Doel?
De trailer zal het hele jaar door halt houden in buurten en op plaatsen in Beerse en Vlimmeren die populair zijn bij onze jeugd en wordt een plaats waar jongeren vanaf 12 jaar:

  • elkaar kunnen ontmoeten
  • kunnen deelnemen aan sport- en spelactiviteiten (fysieke en mentale gezondheid in balans)
  • gratis wifi hebben
  • kunnen deelnemen aan workshops
  • bij iemand terecht kunnen met vragen
  • informatie kunnen vinden over diensten en rechten
  • kunnen praten over onderwerpen die de nodige discretie vereisen
De gezichten achter Barak 2340
Een gevarieerd team van verschillende diensten staan voor de jongeren klaar om samen een fijn moment te beleven. Heb je (praktische) vragen of heb je nood aan een luisterend oor? Ons team van Vaart, Sport Beerse en de brugfigurenwerking staan voor je klaar. 

Zelf iets organiseren voor of met jongeren?
We zien nog heel veel kansen in samenwerking. Heb jij als burger, vereniging of buurt een idee dat zou passen in de werking? Geef ons dan zeker een seintje via jeugd@beerse.be. We gaan graag met je in gesprek. 

Misschien wel de belangrijkste samenwerking die we willen realiseren, is die met jongeren zelf. Komen we met de trailer naar een plek in je buurt? Heb jij voor ons dé tip voor een geslaagde activiteit of wil je ze graag mee uitwerken? Geert, de coach ondersteuning jeugd, gaat graag met je aan de slag.