Naar inhoud

Rondleiding door de site

Op 5 oktober 2006 zijn we het digitale tijdperk binnengestapt met één grote ambitie: het internet optimaal gebruiken om onze inwoners nog meer informatie te geven en hen een extra toegang te bieden tot de dienstverlening van onze gemeente. De nieuwe website biedt heel wat nieuwe en interactieve toepassingen aan.

We geven je graag een korte rondleiding.


Het blauwe menu (linkse kolom)

Over Beerse
Hier vind je allerlei informatie over Beerse: cijfergegevens, geschiedenis, ligging en bereikbaarheid, parkeergelegenheid, het wapenschild, de huisstijl en de regionale samenwerking.

Bestuur
Onder ‘Bestuur’ vind je meer informatie over het gemeentebestuur, de adviesraden en de beleidsintenties van het bestuur.

Diensten
Bij ‘Diensten’ kan je informatie over alle gemeentelijke diensten van Beerse raadplegen. Zij stellen zich graag aan je voor.

Thema’s
Verder vind je in ons menu nog een aantal thema’s die het zoeken vergemakkelijken. Deze thema’s kregen namen die algemeen gekend zijn: ‘Leven en Welzijn’, ‘Cultuur en Vrije Tijd’, ‘Leren en Studeren’, … .
Onder deze thema's vind je nog subthema’s die je verder op weg helpen. Zo vind je bijvoorbeeld onder ‘Leven en Welzijn’ het subthema ’Levensloop’ met de verschillende levensfases.


Het groene menu

In het groene menu bovenaan vind je items die vaak geraadpleegd worden.

Nieuws
Op onze homepage vind je de laatste nieuwtjes. In het menu ’nieuws’ kan je het volledige overzicht bekijken.

Activiteiten
Bij ’activiteiten’ vind je een overzicht van de komende activiteiten in onze gemeente.

E-loket
Hieronder vind je een lijst met e-formulieren. Deze zijn erg handig. Neem bijvoorbeeld het e-formulier ‘Spontaan solliciteren’. Je kan via dit formulier solliciteren zodat je niet langs het gemeentehuis hoeft te passeren.

Meldingen
Via deze elektronische meldingskaart kan je problemen in de gemeente signaleren.

Verenigingen
Bij ‘Verenigingen’ vind je een overzicht van alle cultuur-, jeugd–, sport- en wijkverenigingen in Beerse die aangesloten zijn bij een gemeentelijke adviesraad.

Ondernemingen
Hier kan je een lijst van ondernemingen in onze gemeente raadplegen.


Logo’s in de rechterbovenhoek van de homepage

Via deze logo’s kom je rechtstreeks op de pagina’s van de bibliotheek, cultuur en sport terecht.


De zoekfuncties

Vrij zoeken
Om gebruik te maken van het ‘vrij zoeken’, typ je in het kadertje het woord waarnaar je op zoek bent. Daarna krijg je een overzicht van de zoekresultaten.

Trefwoorden A-Z
Kan je niet op het juiste woord komen? Dan kan de ‘trefwoordenlijst’ een handig hulpmiddel zijn. Je klikt op ‘Trefwoorden A-Z’ en je krijgt een lijst met alle mogelijke trefwoorden.


De activiteitenkalender

Op de homepage vind je rechts onderaan de activiteitenkalender.
In deze kalender staan de activiteiten die het eerstvolgend plaatsvinden. Als je op een activiteit klikt, krijg je uitgebreidere informatie over die activiteit.
Je kan er ook een activiteit melden via de link ‘Meld hier je activiteit’ of een overzicht opvragen van alle activiteiten door te klikken op ‘Alle activiteiten’.

Dankzij deze activiteitenkalender blijf je op de hoogte van alle activiteiten in Beerse, zowel op vlak van cultuur, jeugd als sport.


Vragen of opmerkingen?

Heb je nog vragen over de website? Laat het ons weten. We helpen je graag verder.
Ook met je opmerkingen en suggesties kan je altijd bij ons terecht.

Dienst communicatie
Bisschopslaan 56
2340 Beerse
tel. 014 62 27 62
e-mail: communicatie@beerse.be
website: www.beerse.be